tandarts patiënt

Aqualizer

De splint voor verlichting bij acute TMJ klachten

Creëer de ideale balans 

De Aqualizer® splint is een revolutionair vloeistofsysteem dat een perfecte balans en stabiliteit in de beet creëert, door de verbinding van beide kanten. De Aqualizer werkt door de spieren zelf de kaak te laten herpositioneren naar een positie die natuurlijk het beste functioneert. Voor het verlichten van TMD pijn is deze balans essentieel.

Een patiënt met pijnklachten als gevolg van het pijn dysfunctiesyndroom of overbelasting, onder andere door bruxisme, kan baat hebben bij het gebruik van de Aqualizer. Dit is een van zacht plastic gemaakte prefab splint met water kussentjes. De kussentjes staan in verbinding met elkaar zodat de onderkaak in balans wordt gebracht en overmatige belasting wordt gedempt.


In afwachting van een vervolgafspraak voor diagnose, behandeling van triggerpoints, in balans brengen van de beet of het vervaardigen van een harde splint, beschikt de patiënt met de Aqualizer zo over een veilige zelfregulerende therapie.

Pijnklachten in relatie met CMD / TMD

Welk model en welke maat?

Alle modellen van de Aqualizer® zijn verkrijgbaar in drie verschillende verticale dimensies: “Low,” “Medium,” en “High.” De verticale dimensie (dikte) is wordt bepaald door het volume van de vloeistof in de Aqualizer®.  Het model met medium volume wordt bij de meeste mensen gebruikt (90%).  De low volume Aqualizers® zijn voor patiënten met onvoldoende bewegingsruimte (of patiënten die gevoelig zijn voor alles wat in hun mond zit) en die de minimale verticale dimensie als erg prettig ervaren. High volume Aqualizer® worden gebruikt bij patiënten met bijzonder veel ruimte of als er een grotere verticale dimensie nodig is om de ruimte tussen de bovenste en onder occlusie vlakken te overbruggen.  

Deprogammeer

Met de Aqualizer kunt u ook uitstekend de beet van uw patiënt resetten. Laat de patiënt gedurende enkele minuten de Aqualizer® dragen. De Aqualizer® elimineert automatisch de storende contactpunten in de occlusie waardoor de spieren, beet en het lichaam worden geharmoniseerd. Verwijder de Aqualizer® en plaats articulatiepapier, waarbij u de patiënt opdraagt de tanden niet aan te raken of te slikken totdat het papier op zijn plaats zit. Laat de patiënt slechts één keer op natuurlijke wijze sluiten. De contactpunten zijn de verdringende prematuren. U kunt er ook voor kiezen om het Tekscan T-Scan®-systeem te gebruiken om malocclusie te bepalen. Breng de bekendgemaakte contacten in evenwicht en herhaal het proces totdat u tevreden bent.

Voordelen Aqualizer

Eenvoudig te plaatsen

Universele maat waardoor die eenvoudig en snel te plaatsen is

tijd indicatie

Versnel uw behandeling

Versnel uw behandelingen en werk efficiënter in uw praktijk

Wetenschappelijk bewezen

In meerdere studies aangetoond dat de Aqualizers werkt

Plantmatig te werk gaan

Deprogrammeer je patiënt in 15 tot 30 minuten en stem je workflow nog beter af