Magnetic Mallet

Totale controle in je hand

Minimaal invasief

Magnetic Mallet is bedacht en ontworpen ten behoeve van de chirurgische tandheelkunde (zoals kaakchirurgie, implantologie en parodontologie) en dit met het idee om kracht en controle te combineren en daarmee te bereiken wat voorheen binnen deze professie onmogelijk leek te zijn!


Het compacte apparaat bevat een viertal micromotoren met verschillende krachtniveaus, naar believen te selecteren met de enkele bedieningsknop. Deze ultrakorte kracht intervallen worden overgebracht naar een universeel handstuk en, afhankelijk van de behandelindicatie, overgebracht op een van de vele beschikbare opzetstukken. En zo kan met dit instrument in één hand op een snelle en efficiënte wijze bot correcties, extracties, excavaties, implantaat plaatsingen en vele andere chirurgische operaties worden uitgevoerd en dit met een optimaal patiëntencomfort! 

Toepassingen

Extractie met de magnetic mallet

Extractie

Implantaat

Implantologie

interne lift van de sinus

Sinuslift

bone graft

Botmodellering

Inzetbaar binnen de tandheelkunde

Kracht, controle, zichtbaarheid, voorspelbaarheid en het vermogen om botweefsel op een volledig minimaal invasieve manier te beheren: deze functies vereenvoudigen de meest complexe situaties en versnelde procedures waardoor u veilig kunt werken zonder te boren of botweefsel te verwijderen.


De Magnetic Mallet wordt gebruikt voor zowel routinematige chirurgische protocollen als meer geavanceerde procedures waarbij het behoud van bot een aanzienlijke vereenvoudiging mogelijk maakt. Extracties, sinusliften, gespleten kam, botmodellering en osseodensificatie zijn allemaal vereenvoudigd. Met de kronentikker is het ook mogelijk om gecementeerde kronen en bruggen te verwijderen met een snelheid en gemak die ondenkbaar is in vergelijking met traditionele methoden.

Configuraties

Magnetic Mallet -Liberty

Om te ervaren wat de Magnetic Mallet je kan bieden is er de Liberty configuratie. Een selectie van 10 instrumenten om de Magnetic Mallet direct te gebruiken en de uitrusting later uit te breiden. Het omvat 2 gebogen inzetstukken voor horizontale expansie (SPLIT inzetstuk en CUT inzetstuk), 3 extractors (EXTR2 gebogen en recht en EXTR3) en 5 gebogen osteotomen (diameter 100p, 160, 200, 300 en 330).

Magnetic mallet - Complete

Sommige dental professionals zijn zo overtuigd van de Magnetic Mallet nadat ze deze hebben uitgeprobeerd tijdens de Try Before You Buy dat ze de volledige configuratie willen hebben. Hierin zit de extractie, osteotoom en ridge splitting set. 25 instrumenten waarmee u aan de slag kunt. 

Magnetic Mallet - Set config

Er zijn diverse instrumenten die gebruikt kunnen worden met de Magnetic Mallet. Wilt u de Magnetic Mallet voor één behandeling gebruiken, dan kunt u bij aanschaf deze configuratie set aanschaffen. Afhankelijk van de set krijgt u 5 tot 10 instrumenten erbij geleverd en kunt u ermee aan de slag.

Kroon - Brug Tikker

Dit handstuk met opzetstuk is speciaal ontworpen om kroon en/of brugwerk te verwijderen bij uw patiënt. Door de Magnetic Dynamic Technology heeft u de kroon of brug er zo af en kunt u sneller te werk gaan. Niet meer moeilijk doen met opzetstukken, diverse tangen en ongemak voor de patiënt. Snel en eenvoudig verwijderd met de Magnetic Mallet.

De Magnetic Mallet uitproberen?

Vraag de Try Before You buy aan!

Research magnetic mallet

Bekijk de laatste publicatie

osseotouch