zirconia sds

Saremco Composiet

Composiet met een verhaal!

Start here

Feeling great and looking good

Composiet moet als eigenschap niet alleen er goed uitzien en lang meegaan, het moet ook goed worden verdragen door het lichaam. 

Easier Dental Care voert daarom het composiet van Saremco ELS. Zwitserse kwaliteit met een wetenschappelijk bewezen track record en als hoofdeigenschappen vrij van schadelijke monomeren. Vanuit dit biologische oogpunt is dit het composiet wat wij aanbevelen om te gebruiken in de praktijk.


Bij gebruik van composiet is het belangrijk dat de patiënt niet wordt blootgesteld aan schadelijke stoffen. Tijdens het uithardt proces is het belangrijk dat alle materialen vast worden gezet. In diverse studies is gebleken dat als dit niet gebeurd diverse stoffen uit het composiet in het lichaam gevonden kunnen worden. Om daarom het beste voor u en uw patiënt te kiezen adviseren wij Saremco.


Met de Greenline van Saremco beschikt u over een compleet pakket van composiet wat u in de praktijk kan gebruiken. Composiet, flowable, bonding en zelfs cement. De gehele lijn is gedekt waardoor u met een gerust hart de producten kunt inzetten bij uw patiënten. 

Zwitserse kwaliteit

Biocompatibel

Monomeer vrij

Lage volume en krimpspanning

Getest op de Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam blijkt dat het composiet van Saremco zeer goed scoort op lage volume en krimpsppannign. Hierdoor zullen patiënten weinig tot geen napijn ervaren nadat vullingen zijn aangebracht en kunnen ze zorgeloos door. Volledige onderzoek kunt u lezen door op de button te drukken.

Extra low shrinkage composiet

Lichtuithardende microhybride composiet zonder TEGDMA en HEMA en met een zeer lage volume en krimpspanning. Voor alle Klasse I tot V-restauraties in de anterieure en posterieure regio’s. Verkrijgbaar in 23 kleuren, van A1 tot Snow White. Hierdoor leent het composiet zich ook uitstekend voor esthetische tandheelkunde. 

Het composiet wordt verpakt in 0,37g tips waarvan er 20 in een verpakking gaan.

Extra Low Shrinkage flowable

Vloeibaar microhybride composiet voor kleine holtes en verlengde kloof afdichtingen. Vrij van TEGDMA en HEMA. Verminderde krimpspanning, licht uithardend, radiopaak, zeer lage wateropname en zeer lage wateroplosbaarheid. Ideaal om minimaal invasief te werken. 

Saremco Bonding

Om de composiet lijn in zijn volledigheid schoon te houden is het belangrijk om ook bonding te gebruiken waarbij deze eigenschappen zijn toegepast. Voor zowel de Etch, Prime als Bonding heeft Saremco de filosofie doorgezet om zo schoon mogelijk te blijven. 

Bonding wordt vaak vergeten maar is een belangrijke stap in het verantwoord aanbieden van het composiet aan je patiënt. Met de Unibond van Saremco heb je bovendien meerdere stappen in één. Wel zo gemakkelijk!

Extra producten

ELS BUlkfill

Tot 4 mm diepte opvullen

Universele kleur, verkrijgbaar in 2g syringe

ELS CEment

Uitstekende eigenschappen

Ideaal om tandheelkundige restauraties vast te zetten.

ELS Sealant

Ideaal voor preventie

Verkrijgbaar in diverse kleuren

Saremco Crowntec

3D printen wordt steeds meer toegepast in de praktijk om restauratie processen te versnellen. Saremco heeft daarom de ideologie van het composiet overgebracht naar printmateriaal. Met CROWNTEC bent u in staat om een definitieve restauraties te maken die de eigenschappen hebben van composiet.

Een echte gamechanger!

3D print materiaal voor tandheelkunde

Saremco denturetec

Print materiaal om protheses mee te printen, makkelijk toe te passen en zeer precies. Dat is wat u kunt bereiken met Denturetec. In combinatie met de Crowntec stelt u zichzelf in staat om de mooiste protheses digitaal te printen. Verkort het productieproces en help u patiënt nog sneller aan een prachtige nieuwe prothese. Hierbij rekening houdend met de core filosofie van Saremco, een prothese die vrij is van schadelijke monomeren en MMA-vrij.

Volledige assortiment

klik op onderstaande button