Sova Night Guard

De splint die eenvoudig is aan te meten bij de patiënt

De aanpasbare harde splint

De SOVA Night Guard is een splint die is ontworpen om snel en eenvoudig bij een patiënt te plaatsen. Doordat de splint is gemaakt van een hard polymeer materiaal met een plat occlusaal oppervlak en een uniek ontwerp kan de splint veel kracht verduren. Het thermoplastische materiaal heeft daarbij een hoge treksterkte en is biocompatibel en BPA-vrij. De splint kan door middel van onderdompeling in 60° water plooibaar worden gemaakt en worden aangepast aan het gebit van de patiënt. In tegenstelling tot andere splints kan dit meerdere keren herhaald worden. Hierdoor kan men de splint dusdanig aanpassen om naar een perfecte eindsituatie te werken. De SOVA Night Guard is verkrijgbaar in diverse diktes zodat u voor iedere casus een geschikte Night Guard kan maken. Middels het maatwerk wat wordt geleverd met het passen wordt het dragen van de splint als comfortabel ervaren.

Voordelen van de Sova splint

Diffusix ™Technologie

De SOVA Night Guards zijn gemaakt met Diffusix ™-technologie die de impact door de hele splint absorbeert en verspreidt. Tijdens de nacht wordt er minder druk op uw tanden overgedragen waardoor het gebit beter wordt beschermd.

Aangepast comfort

SOVA Night Guards bieden een nauwsluitende, op maat gemaakt pasvorm, met perforaties waardoor lucht vrij door de beschermer kan stromen. Hierdoor kunt u gemakkelijk ademenen en biedt het altijd maximaal comfort.

Duurzaam

Hoewel veel Night Guards gemakkelijk zijn door te kauwen is de SOVA Night Guard 8 keer sterker dan zachte splints en 30-50% sterker dan conventioneel EVA Night Guard materiaal. De SOVA splint hierdoor veel langer mee dan andere splints. Ongeacht hoeveel u klemt of knarst.

Remoldable

De SOVA Night Guard kan tot 20 keer opnieuw worden verwarmd. Dus of u nu een nieuwe pasvorm wilt proberen of de mond van het kind waarvoor u het gebruikt groeit, met de SOVA Night Guard kunt u zich in de loop van de tijd aanpassen en een perfecte pasvorm behouden.

Prijs kwaliteit verhouding

In 10 minuten maakt men aan de stoel een hoogwaardige stabilisatie splint die voldoet aan aan eisen van een PMMA (stabilisatie) splint uit het laboratorium. Deze splint heeft een zodanig lange levensduur dat een duurdere laboratorium splint vaak niet meer noodzakelijk is.

SOVA Night Guard Aero

De Aero lijn is de maatvoering die standaard wordt gebruikt bij patiënten. Met een dikte van 1.7mm kan deze splint goed worden gebruikt bij patiënten die af en toe 's nachts klemmen en knarsen

SOVA Night Guard Max

De Max lijn is de maatvoering die ingezet wordt bij patiënten waarvan bekend is dat ze flink klemmen en knarsen 's nachts. Doordat de dikte 2mm bedraagt zijn de tanden beter beschermd en kan de splint beter de krachten verdragen.

SOVA Night Guard Junior

De Junior lijn is de maatvoering die ingezet wordt bij kinderen waarvan bekend is dat ze 's nachts klemmen en knarsen. Doordat het gebit nog vol in ontwikkeling is wil je niet een vaste splint aanmeten. Doordat de SOVA meerdere malen opnieuw gevormd kan worden kan de splint meevormen met de groei van het gebit, maar tevens bescherming bieden bij het klemmen en knarsen.

SOVA SPLINT PASKLAAR MAKEN

In deze video ziet u hoe u de Sova Splint eenvoudig op maat maakt en pasklaar voor uw patiënt.