VHC Reader

Meet het vitamine D level van uw patiënt

Vitamine D is door de evolutie gekozen om de verandering in lichaamsfuncties tussen winterslaap en zomeractiviteit centraal te regelen. Daarom is onze vitamine D-zelfproductie gekoppeld aan de dagelijkse blootstelling aan de zon en dus de verandering van de seizoenen. Tegenwoordig past dit centrale controlesysteem niet in de levenssituatie van veel mensen, en minstens 50% van de Europeanen heeft een duidelijk te laag niveau van vitamine D..

 

Een vitamine D-tekort, dat wil zeggen een waarde lager dan 30 ng/ml, heeft ernstige gevolgen voor de stofwisseling, omdat bijna elke cel in het menselijk lichaam receptoren heeft voor vitamine D. Al deze cellen hebben vitamine D nodig om hun activiteit te reguleren. Vitamine D-concentratie in het bloed wordt verlaagd, belangrijke lichaamsfuncties worden geleidelijk gedeactiveerd.

 

In de tandheelkunde zien we een sterk verband tussen gezond bot en opbouw hiervan bij implantologie. Patiënten met een gezond lvl van Vitamine D zullen gezonder en beter bot aanmaken wat de osseointegratie bij implantologie bevorderd. Middels deze test meet u dus snel en eenvoudig of uw patiënt ‘’gezond’’ is. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u door middel van suppletie uw patiënt helpen om een hoger lvl Vitamine D te verkrijgen. 

 

De Vitality Health Check (VHC) Reader is een handig en mobiel meetapparaat en zorgt voor een snelle kwantitatieve evaluatie van het Vitamine D lvl.

 

De VHC-Vitamine D test beslaat een aantal stappen alvorens men de gegevens kunnen uitlezen. Middels het afnemen van een aantal druppels bloed die worden uitlezen door de VHC reader kan men kijken op welk lvl Vitamine D de patiënt zit.

Middels diverse onderzoeken blijkt steeds vaker dat een goed niveau van Vitamine D ervoor zorgt dat patiënten gezonder zijn en tandheelkundige operaties een grotere kans van slagen hebben.

 

De VHC Reader is makkelijk in gebruik en zeer nauwkeurig waardoor u in 15 minuten al een test uitslag heeft. 


Hoe werkt het?

Binnen 15 minuten de uitslag

Met de VHC test bent u instaat om binnen 15 minuten het vitamine lvl van uw patient te meten maar hoe werkt het? In de video en de beschrijving hieronder ziet u de stappen die u moet volgen.

  1. Prik in een vinger van uw patiënt en vang het bloed op met de capillair buis/container.
  2. Voeg de capillair met bloed toe aan de buffer. Leeg het monster in de buffer door het voorzichtig te schudden, meng het goed tot het mengsel in de capillair duidelijk lichter is van kleur aan de onderkant van het monster.
  3. Laat 3 druppels vallen op de tester en zet de reader hier op.
  4. Na 15 minuten kunt u de reader starten met de RFID kaart en krijgt u de uitslag. 

Met de uitslag kunt u uw patiënt informeren en eventueel bijsturen met suppletie voor een beter therapie resultaat.

VHC pakket / 25 testen plus reader

Met het VHC pakket schaft u de VHC reader plus 25 testen aan. Hiermee kunt u de test bij uw patiënten afnemen. Belangrijk hierbij is dat u separaat ook nog de vingerprikken aanschaft om op een makkelijke en veilige manier een bloeddruppel bij uw patiënt af te nemen.

De Reader is voor eenmalige aanschaf, de testen zult u herhaald moeten bestellen. Bij de testen zit ook een bijbehorende RFID kaart waarmee u de test kunt uitlezen.

VHC TEsten - 25 stuks

De testen worden per 25 stuks geleverd met een bijbehorende RFID kaart. Deze moet u gebruiken om de test uit te lezen via de VHC Reader. De testen zijn eenmalig te gebruiken en kunnen gedeclareerd worden binnen het UPT tarief. 

Na het uitlezen van de test is het zaak om uw patiënt juist voor te lichten mocht er suppletie moeten worden gebruikt.

Voor suppletie kunt u de vitamine D3K2 voorschrijven of de supplementen van Basal Basics. 

VHC Reader

De Reader schaft u eenmalig aan en kunt u daarna gebruiken om de VHC testen uit te lezen. Voor het beste resultaat moet u altijd 15 minuten wachten nadat u de druppels op de tester heeft geplaatst. Middels de RFID kaart geeft u de Reader de opdracht om de test uit te lezen.

De resultaten worden weergegeven in ng/ml en nmol/l.

Bij een waarde van 41-60 ng/ml of 102,5-150 nmol/l heeft uw patiënt een goed vitamine D lvl. Is het lager dan dit dan kan het herstel langer duren en is het raadzaam om te suppleren.

Klik op onderstaande button

Voor het volledige assortiment