tmj stoel tandarts

Bio Research - Biopak

METEN = WETEN

Ervaar wat data kan doen voor je behandelplan. Objectief meten en sturen voor de beste uitkomst!

DIGITAAL

DIGITAAL INZICHTELIJK

Voorspelbaar

Meet de uitkomst van je behandeling

Betrouwbaar

Verkrijg objectieve data

Biopak

Bio-Research Associates, Inc. ontwikkelt en produceert zeer innovatieve en geavanceerde producten voor de evaluatie en dysfunctie van het temporomandibulair gewricht, de craniofaciale musculatuur en het algemene stomatognatische systeem.

Met behulp van “State of the Art”-technologieën en geavanceerde software creëert Bio-Research ongeëvenaarde producten, zoals de 8-kanaals BioEMG III elektromyografie, die opmerkelijke eenvoud combineert met ongeëvenaarde prestaties. Of, het BioJVA (Joint Vibration Analysis) -systeem, dat een unieke mogelijkheid biedt om temporomandibulair gewrichtsschade, interne verstoringen en degeneratieve aandoeningen van het temporomandibulair gewricht snel, goedkoop en niet-invasief te beoordelen en te evalueren.

Met deze apparatuur stelt u uzelf in staat om nog beter onderzoek te doen en een juiste diagnose te stellen voor uw patiënt.

Meten is weten!

BIO EMG III

Oppervlakte EMG is de wereldwijde standaardmethode voor het registreren van spier specifieke activiteit in skeletspieren. Het is in vele onderzoeken gedurende vele jaren betrouwbaar gebleken en het is een klinische procedure, die eenvoudig in een tandartspraktijk kan worden uitgevoerd. Deze informatie is van onschatbare waarde voor de tandarts die, door rekening te houden met de fysiologie van de patiënt, prachtige tandheelkunde kan creëren en een optimaal resultaat kan behalen.

Joint Vibration analyses

BioJVA ™ Joint Vibration Analysis is gebaseerd op eenvoudige principes van beweging en wrijving: wanneer gladde oppervlakken tegen elkaar wrijven, ontstaat er weinig wrijving en weinig trillingen. Als deze oppervlakken ruw worden, creëert dit wrijving en trillingen, dit omdat deze oppervlakken met elkaar in contact komen.

 

JVA biedt een snelle, niet-invasieve en reproduceerbare meting van de TMJ-functie om uw diagnose van de TMJ-functie te ondersteunen. Het begrijpen van de TMJ-functie is van vitaal belang, wanneer u de verticale, laterale of A / P-positie van de onderkaak wijzigt. Gemeenschappelijke behandelingen die mandibulair zijn, zoals TMD-behandeling, orthodontie, prosthodontie, reconstructieve- en slaap tandheelkunde kunnen allemaal met de JVA-tests worden uitgevoerd.

Jaw Tracker 3D

De geheel nieuwe JT-3D legt snijtand punt bewegingen vast in drie dimensies. Een kleine magneet, bevestigd aan de labiale oppervlakken van de mandibulaire snijtanden, wordt gevolgd door een reeks sensoren om verticale, antero-posterieure en laterale bewegingscomponenten te registreren. Het kan op een eenvoudige en ook veilige wijze op het hoofd worden geplaatst en biedt een ongelooflijk stabiele basis voor de sensoren. Dit zorgt voor een spectaculaire resolutie, zelfs bij de kleinste mandibulaire bewegingen.


Door gebruik te maken van de Jaw Tracker kunt u alle bewegingen van de kaak in kaart brengen. Met behulp van de software kunt u zien of er afwijkingen zijn en op geleide van deze informatie uw behandelplan vaststellen om het probleem te verhelpen.

Extra apparatuur

Quadra Tens

Craniofaciale Tens-stimulatie

QuadraTENS is in 2006 ontworpen voor medische en tandheelkundige toepassingen. Het is een tweekanaals ULF TENS, die gelijk is aan de BioTENS. Met twee kanalen kunt u twee sets spieren tegelijkertijd ontspannen. De QuadraTENS biedt echter ook een “burst”-modus, die een verhoogde contractie produceert zonder de extra “shock”, die inherent is aan de enkelvoudige hoge amplitude piek, welke nodig is voor een gelijkwaardige mate van spiercontractie. De burst-modus is geoptimaliseerd om de effectiviteit van ULF-TENS te vergroten, vooral wanneer deze wordt toegepast op grotere spieren, zoals de trapezius.

Meten = Weten

M-Scan

Diagnosticeer en handel ernaar
M-SCAN heeft een intuïtief display, dat extreem snel en gemakkelijk te interpreteren is in vergelijking met conventionele elektromyografie, die op een computer moet worden aangesloten. Functionele handelingen van de patiënt worden weergegeven op het interne display. Met M-Scan kunt u snel en eenvoudig bilaterale spieren vergelijken op functie symmetrie. De M-Scan toont niet alleen de microvolt-niveaus voor elke spiercontractie, maar ook het verschil tussen de linker- en rechterzijde.Meten = Weten