T-Scan, Digitale occlusie analyse

Krijg digitaal inzicht in het krachtenspel! 

220+

t-sCAN PRAKTIJKEN

Digitale workflow

incorpereer binnen uw digitale workflow

Onderzoek

Gevalideerd en getest middels diverse studies

Krijg inzicht in het krachtenspel

Het digitaal meten van de occlusie en articulatie van uw patiënt is een toevoeging in uw gehele behandelplan. Door deze analyse methode toe te voegen zorgt u ervoor dat u uw spectrum vergroot van informatie die u tot zich kan nemen. Het analoge verstand blijft nog steeds zeer belangrijk om de data die u verkrijgt goed te analyseren en uiteraard ook het oude vertrouwde occlusie papier. Echter de T-Scan geeft u extra aanvulling op de data die u al kunt registreren. Met de T-Scan meet u de druk, timing en locatie van contacten. Hierdoor kunt u nog nauwkeuriger bepalen hoe de occlusie en articulatie van uw patiënt is.


Waar kunt u de T-Scan allemaal voor inzetten?

Een gezonde mond valt of staat met een goede occlusie en articulatie! Dit wordt nog steeds door zeer veel tandartsen onderschat. Op geleide van de T-Scan bent u in staat om echt inzicht te krijgen in het krachtenspel in de mond. Deze belangrijke informatie kan u behoeden voor mogelijke onbegrepen pijnklachten bij uw patiënten en helpt ook eventuele toekomstige schades aan vaak dure tandheelkundige restauraties te voorkomen!


Idealiter zou tenminste jaarlijks de occlusie en articulatie bij uw patiënten moeten worden gecontroleerd, dit omdat occlusie en articulatie een dynamisch proces is en dus steeds kan veranderen. Controle op een goede occlusie en articulatie zou dan ook in ieder geval moeten plaatsvinden na het uitvoeren van uitgebreide tandheelkundige behandelingen en daarbij is de inzet van de T-Scan onontbeerlijk!

T-Scan inzetbaar bij

Restauratief

  • Kroon- en brugwerk
  • Digital Smile Design
  • Composiet opbouw

Implantologie

  • Belasting implantaat
  • Belasting suprastructuur

Prothese

  • in balans brengen van de prothesse
  • Drukplekken opsporen
Pijnklachten
  • occlusie uitsluiten van mogelijke oorzaak
  • Efficienter de klacht opsporen

null

T-Scan, digitale occlusie analyse

De T-Scan stelt u in staat om digitaal de occlusie en analyse te meten bij uw patiënt. Controleer uw restauraties en krijg extra inzicht in hoe de occlusie tot stand komt. Meten = Weten

T-Scan novus

De T-Scan Novus is het ideale instrument voor digitale occlusie en articulatie analyse en helpt u bij het verkrijgen van inzicht in het krachtenspel in de mond. Dankzij flinterdunne sensoren (100μ) en vernuftige software krijgt u alle benodigde informatie om een optimale occlusie na te streven en dit duidelijk in 2D en 3D in beeld gebracht. Zo krijgt u In één oogopslag een totaalbeeld te zien van de occlusale contacten, mate van belasting en de timing.

T-Scan Core

Voor die tandartsen, voor wie de T-Scan Novus op dit moment nog een te grote investering is bieden wij het instap model aan. De T-Scan Core.


Deze T-Scan werkt met dezelfde handle als die van de T-Scan Novus, maar met beperkte software en op slechts één werkstation. Alle basisfuncties voor het uitvoeren van een goede digitale occlusie en articulatie analyse zijn aanwezig, zodat u toch in staat bent om de occlusie van uw patiënten goed op orde te brengen. 


Ideaal voor de tandartsen die met de basis willen beginnen van digitale occlusie analyse

T-Scan Sensors

De T Scan HD Sensor  zijn ontworpen om nauwkeurige resultaten weer te geven. De jarenlange research heeft er voor gezorgd dat de sensoren keer op keer steeds een nauwkeurig beeld van de occlusie weergeven. U kunt met behulp van de T-Scan en de T-Scan HD Sensor (Small/Large) een occlusale analyse doen!

De T-Scan uitproberen?

Vraag de Try Before You buy aan!

T-Scan training video's

Occlusie en articulatie, hoe kunt u die meten met de T-Scan?
Occlusie en articulatie, hoe kunt u die meten met de T-Scan?
T-Scan opstarten en het invoeren van patiëntgegevens.
T-Scan opstarten en het invoeren van patiëntgegevens.
Welke handelingen moet je doen voordat je kan scannen.
Welke handelingen moet je doen voordat je kan scannen.
Hoe neem je de Multi-Bite af met de T-Scan?
Hoe neem je de Multi-Bite af met de T-Scan?
Hoe lees je de data af, deel 1
Hoe lees je de data af, deel 1
Hoe lees je de data af, deel 2
Hoe lees je de data af, deel 2
Casuïstiek voorbeeld
Casuïstiek voorbeeld
Hoe neem je een laterale scan af met de T-Scan?
Hoe neem je een laterale scan af met de T-Scan?
Hoe importeer je een STL file en stel je deze in?
Hoe importeer je een STL file en stel je deze in?