splint tmd

Aquasplint

De zelfregulerende splint voor TMD patiënten

Hoe werkt de Aquasplint?

De AquaSplint is een zelfregulerende, geprefabriceerde TMD spalk die in twee vormen komt. De mini uitvoering die onmiddellijk kan worden gedragen zonder voorbereiding, indrukken, of registraties. De thermo heeft twee pads die middels warm water gevormd kan worden naar het gebit van de patiënt en zo geïndividualiseerd kan worden. 


De splint bestaat uit twee water pads die met elkaar verbonden zijn middels een buis (hydrostatische water balans). De water pads zijn voorzien van een acryllaagje waardoor het beter bestand is tegen klemmen en knarsen. Een dergelijke individualisering maakt onmiddellijke optimale stabiliteit en comfort en – in tegenstelling tot conventionele harde beet spalken en biedt de volgende voordelen:


  • Directe hulp / noodhulp zonder laboratorium procedures of preparaten;
  • Universeel en ingebracht in de mond van de patiënt binnen een paar minuten, ook voor kinderen en jongeren;
  • Zelfregulerende spalk, geen slijpen of frequente terugroepen afspraken nodig
  • Vervangt de ontspanning en afleiding spalk
  • Hoge nauwkeurigheid en het comfort van fit door middel van het individueel op maat maken
  • Hoeft niet meer  dan 10 uur per dag gedragen te worden (8 uur ‘s nachts, 2 uur per dag)
  • Uitstekende klinische resultaten en de tevredenheid van de patiënt als gevolg van een snelle vermindering van de pijn, comfort en gunstige positionering in de onderkaak (hogere stabiliteit en minder zichtbaarheid in vergelijking met een bovenkaak spalk).

Aquasplint mini

Kan direct worden gedragen door de patiënt. Middels het geïntegreerde draad kan het individueel worden gebogen voor meer draagcomfort. Kan zowel in de boven als onderkaak worden gedragen.

TMD splint

Aquasplint Thermo

Door de splint in 80 graden celsius te doen wordt de toplaag zacht zodat deze zich kan vormen naar de tanden van de patiënt. Een dergelijke individualisering maakt onmiddellijke optimale stabiliteit en comfort en – in tegenstelling tot conventionele harde beet spalken.

Voordelen Aquasplint

Bijten en deprogrammeren

ontspanning van spieren

splint en beugel

Inzetbaar met beugel

Lange levensduur 

Hoog draagcomfort