retainer

Crosspom

Metaal vrije retainer

Goed nieuws voor uw ortho-patiënten: de eerste onzichtbare metaalvrije retentie-spalk is nu beschikbaar!
Eindelijk is het mogelijk om bij uw ortho-patiënt een geheel metaalvrije retentie-spalk aan te brengen, dit als sluitstuk van uw orthodontische behandeling. Hiervoor is de Crosspom ontwikkeld. De Crosspom houdt, net als bij de traditionele metalen retainer, de tanden in een rechte lijn. De Crosspom is gemaakt van een flexibel hoog polymeer materiaal wat het in staat stelt natuurlijke bewegingen van de elementen toe  te laten. De retainer is bewezen non-allergeen en hygiënisch. Het hoog polymeer materiaal van de Crosspom waarborgt elasticiteit en duurzaamheid; ook zal er nooit meer sprake zijn van oxidatie van de retainer!

De Crosspom wordt geleverd in 2 maten: één voor het bovenfront en één voor het onderfront. De retainers zijn zeer gemakkelijk te plaatsen en omdat het niet langer noodzakelijk is om een afdruk te maken, vraagt het plaatsen van de Crosspom-retainers tevens veel minder stoeltijd. Dankzij zijn transparante kleur is de Crosspom ook esthetisch zeer verantwoord.

Crosspom

Verkrijgbaar in twee maten, voor boven en onderkaak, kan de Crosspom snel worden geplaatst. Ideaal voor patiënten die geen metaal in hun mond willen of hier niet goed op reageren. Middels zijn natuurlijke elasticiteit zorgt de crosspom er ook voor dat er niet teveel druk op de front elementen komt te staan. Vanwege zijn eenvoud is de Crosspom ook financieel zeer interessant als alternatief voor de duurder op maat gemaakt spalken.

Crosspom plaatsen

In deze video ziet u hoe u de Crosspom aanbrengt. U hoeft geen directe afdrukken meer te maken, alleen de Crosspom op de juiste maat knippen en kunt hem vervolgens aanbrengen. Voor het beste resultaat plaats u de Crosspom van hoektand tot hoektand.