Ozone Dta

Ervaar de kracht van Ozone

Hoe werkt de Ozone DTA?

Elimineer met zekerheid bacteriën, virussen en schimmels!

Ziektekiemen in de mondholte zijn de hoofdoorzaak van bijna alle tand- en tandvleesaandoeningen, van tandbederf tot parodontitis. In het kader van tandheelkundige behandelingen kunnen microbiële ziekteverwekkers ook leiden tot postoperatieve klachten en in het algemeen het genezingsproces vertragen.

Verwijder de meeste bacteriën, virussen en schimmels in 40 seconden door pijnloze desinfectie. Activeer mondweefsel met een hogere ozonconcentratie voor snellere wondgenezing en langdurige werkzaamheid. Onmiddellijke ozongeneratie voor een betere praktijkomgeving. Eenvoudig te bedienen met 7 programma’s van ozonconcentratie op meerdere niveaus voor het toepassen van verschillende behandelingen.

  • 5 sondes passen perfect in alle soorten aangetaste orale gebieden
  • Er zijn extra twee injectie kits beschikbaar voor diepere wortelkanaal operaties of zeer gevoelige patiëntenzorg
  • Veilig en betrouwbaar dankzij talrijke klinische rapporten


Hoe veranderd Ozone DTA de Tandheelkunde?

Ozontherapie is de laatste techniek waarbij u direct Ozon kan inzetten in het mondgebied. Ozon ook wel trioxygen genoemd bestaat uit één O2 en één atomaire zuurstof molecuul.

Bij het inzetten van de Ozon therapie valt deze chemische verbinding uiteen, hierbij kan de atomaire zuurstof de meeste bacteriën en virussen aanpakken en elimineer zonder enige bijwerkingen. Tegelijkertijd vult de O2 molecuul het weefsel aan waardoor dit gestimuleerd wordt om te genezen. Hierdoor heeft u met het toepassen van Ozon een dubbele werking die het product zo effectief maakt om in te zetten. 


Ozontherapie is door talrijke klinische rapporten bewezen veilig te zijn in de tandartspraktijk. Echter is deze vorm van therapie in Nederland nog niet erg bekend. Bijkomend voordeel bij gebruik van Ozon is dat het in combinatie met de apparatuur op een laag niveau ook als pijnvrije therapie kan worden ingezet. Middels de dubbele werking bent u bezig met het herstel van uw patiënt maar hoeft deze geen nare behandeling te ervaren.


De OzoneDTA is een praktisch apparaat wat eenvoudig is in te zetten in de praktijk. Het bevorderd de comfort van de patient en draagt bij aan het herstel. Tevens voorkomt u misbruik van antibiotica wat ervoor zorgt dat de mondflora beter intact blijft. In de nabije toekomst zal de ozontherapie naar verwachting een van de belangrijkste therapieën in de tandheelkunde worden m.b.t. preventie en herstel!

Voordelen

• Elimineer de meeste bacteriën, virussen en schimmels in 40 seconden voor een pijnloze desinfectie


• ACTIVEER MONDWEEFSEL MET EEN HOGERE OZONCONCENTRATIE VOOR SNELLERE WONDGENEZING EN LANGDURIGE WERKZAAMHEID
•Snel en eenvoudig in te zetten met handige protocollen om te volgen
•6 programma's die u kunt inzetten voor de behandelingen

Antibiotica-vrij

Tijd Besparen

Preventie en genezing

Waarom kiezen voor Ozonedta?

Met de OzoneDTA zorgt u voor onmiddellijke ozongeneratie dat u kunt inzetten voor een beter praktijk resultaat.
De OzoneDTA omvat de directe ozongeneratie benadering om precies het juiste volume ozon te produceren dat nodig is voor verschillende behandelingen, terwijl veel ozongeneratoren vooraf ozon produceren en u dit moet opslaan alvorens u het kunt gebruiken. Tijdens de behandeling kunnen de plasma-elektroden een hoge concentratie ozon op de bovenkant van de sonde genereren met een zeer laag volume. Daarom kan ozon onmiddellijk in contact komen met het getroffen gebied en vervolgens kort worden geoxideerd tot O2 om zo het herstel te activeren.

OzoneDTA

De OzoneDTA wordt standaard geleverd met handstuk, voetpedaal en 5 opzetstukken. Hierdoor bent u instaat om alle behandelingen uit te voeren in het mondgebied. Middels de behandelprotocollen die zijn opgesteld weet u precies welk programma u moet kiezen voor welke behandeling. 

OzoneDTA sondes

De 5 speciale sondes zijn zo ontworpen om gemakkelijk te gebruiken. Voor elke toepassing die er is met de OzoneDTA kunt u gebruik maken van een sonde. Doordat de Ozon aan de tip wordt gevormd kunt u direct bij de bron de OzoneDTA inzetten.

Na de behandeling kan de sonde eenvoudig worden gesteriliseerd waardoor u hem snel weer kan gebruiken bij de volgende patient. Voor diepere wortelkanaalbehandelingen zijn er ook injectie kits beschikbaar waarbij u de Ozon het kanaal kan inspuiten. 
De OzoneDTA beschikt over twee exclusieve injectiekits, één van 3c.c. en de andere van 10cc. De injectiekits zijn bedoeld voor diepere wortelkanaaltherapie. Voor zeer gevoelige patiënten kan zelfs een lichte elektrische stroom tijdens het genereren van ozon spanning en ongemak veroorzaken, en de injectiekits lossen de situatie volledig op.

Handleiding Ozone DTA