bluem assortiment

blue®m

Mondverzorging op een revolutionaire manier!


blue®m producten zijn revolutionair, het verschil in mondverzorging. De unieke formule heeft talloze mensen geholpen bij het verhelpen van gebits- en tandvleesproblemen, waaronder parodontitis en peri-implantitis.

Daarnaast zijn de producten de perfecte oplossing voor het in balans houden van de mondflora. Het geheim is de geleidelijke afgifte van zuurstof in de mond. Zuurstof speelt een sleutelrol in bijna alle stappen in het proces van wondgenezing. 

Alleen de beste tandartsen adviseren het gebruik van blue®m mondverzorging.

blue®m helpt mensen met de beste mondverzorgingsproducten en gezonde dagelijkse routines. Wij geloven dat de mond het begin is van het spijsverteringssysteem en daarom essentieel voor jouw totale welzijn en gezondheid: een gezonde mond voor een gezond lichaam!


In de medische wetenschap is het al eeuwen bekend dat zuurstof een sleutelrol speelt in bijna elke stap van het wondgenezingsproces. Met die kennis ontwikkelde een team van implantologen, kaakchirurgen en tandartsen de blue®m formule. Dit noemen we oxygen for health. Het geheim van de formule is de langzame afgifte van actieve zuurstof, die onder andere afgegeven wordt door enzymen uit biologische honing.

blue®m wordt wereldwijd gebruikt

Bekijk de meest recente onderzoeken via onderstaande button

Product assortiment blue®m

Met het uitgebreide assortiment kan elke patiënt geholpen worden. Echter door de implementatie van de blue®m pakketten kan de patiënt direct na de behandeling de producten meenemen en gebruiken. Dit zorgt voor het beste therapie resultaat doordat u als behandelaar grip heeft op de nazorg.


De hoofdproducten die wij toepassen in deze pakketten zijn de Oral gel, Oxygen fluid en de zachte tandenborstel. Toepasbaar binnen diverse disciplines in de mondzorg. 


Wondgenezing vereist een verscheidenheid aan cellen om hun metabole activiteit te verhogen. blue®m zuurstof technologie versnelt wondgenezing, implantaat integratie en botregeneratie op een veilige, effectieve en niet-invasieve manier. Zuurstofmoleculen kunnen veel dieper in de biofilm doordringen dan chloorhexidine-moleculen en zijn daardoor effectiever.

Vijf pijlers theorie, zuurstof:

I Verhoogt het celmetabolisme en de energieproductie

II Verhoogt de collageensynthese en treksterkte

III Verhoogt antibacteriële activiteiten

IV Verhoogt angiogenese en bevordert re-vascularisatie

V Bevordert transductie van groeifactor signalering


blue®m heeft geen nare bijeffecten zoals bekend bij chloorhexidine, en is lang te gebruiken in bijna alle tandheelkundige situaties! Inmiddels wordt blue®m in meer dan 70 landen wereldwijd gebruikt door kaakchirurgen, implantologen, parodontologen, orthodontisten,tandartsen, mondhygiënisten en preventieassistenten.
Evidence én practical based producten!

Implementatie in de praktijk

Implantologie
 • Oral gel
 • oxygen fluid
 • zachte tandenborstel
Parodontologie
 • Oral gel
 • oxygen fluid

Mondhygiënist

 • Oxygen fluid
 • zachte tandenborstel
Voordelen blue®m
 • Bevat een hoge concentratie aan zuurstof.
 • Elimineert bacteriën.
 • Bevat geen schurende bestanddelen.
 • Bevat geen alcohol
 • Bevat ee neutrale PH-waarde

blue®m producten

Oral gel

blue®m oral gel is speciaal ontwikkeld door een team van implantologen, kaakchirurgen en tandartsen. De gel bevat een hogere concentratie actieve zuurstof en verhoogt de zuurstofspanning in de mond. Dit versnelt de genezing van wonden in de mond, daarom noemen we dit wound support. De gel werkt effectief en versnelt de genezing van bloedend en ontstoken tandvlees (parodontitis), ontstekingen rond implantaat (peri-implantitis). Veel artsen adviseren dit product voor wondgenezing na het trekken van tanden en kiezen, na implanteren, bij een slecht zittend kunstgebit of na chemotherapie.

Oxygen fluid

blue®m oxygen fluid is speciaal ontwikkeld voor mensen met een gevoelige mond. Het is een medisch hulpmiddel om de genezing van wonden in de mond te versnellen. Daarom noemen we dit mondwater ook wel wound support. Het mondwater bevat een hogere concentratie actieve zuurstof, waardoor het snel en effectief werkt bij verschillende problemen in de mond. Veel mensen zijn gebaat bij zacht mondwater om irritatie te voorkomen en wonden te genezen. Denk aan wonden na implanteren, trekken van tanden of kiezen, wonden ontstaan door chemotherapie of bestraling en wonden die ontstaan door slecht passend kunstgebit. blue®m oxygen fluid (wound support) wordt regelmatig gebruikt door mensen die radio- of chemotherapie ondergaan of ondergaan hebben.

Tandpasta

Dunnere tandpasta met lage RDA waarde, waardoor een betere mechanische werking van de tandenborstel. Fluoride vrij verkrijgbaar of met calcium fluoride. De honing in combinatie met xylitol vermindert de bacteriën en reduceert de vorming van de biofilm. Bovendien werkt de aanwezige lactoferrine tegen een groot aantal RNA en DNA virussen zoals bijvoorbeeld het herpes simplex virus. De antivirale activiteit bedreigt ook gisten en schimmels waaronder Candida. 

Mondwater

Het blue®m mondwater bevat o.a. lactoferrine en droogt de mond niet uit.

Het kan preventief gebruikt worden of bij implantaat patiënten, aften, gingivitis,

parodontitis, peri-implantitis en autoimmuunziekten zoals Lichen planus of Syndroom van Sjögren.

Foam

Is speciaal ontwikkeld voor dagelijks onderhoud van tandvlees, mondslijmvlies en

tanden tijdens het dragen van aligners, beugels, protheses en gebitsbeschermers. Door de structuur vormt het zich beter om de biofilm en blijft het langer aanwezig, waardoor het kan inwerken op de bacterielaag.

Overige producten

Mondspray

Directe frisse mond

Supplementen

Ondersteun je gebit

Kauwgom

Kauwgom die werkt!

Benieuwd naar het volledige assortiment?

Klik op onderstaande button om naar de webshop te gaan