Tooth Transformer

AUtoloog botmateriaal in een handomdraai

Je tanden zijn goud waard!

De Tooth Transformer® is een geheel nieuw concept voor het volledig geautomatiseerd vermalen van geëxtraheerde elementen tot autoloog bot materiaal. Dit vindt zijn toepassing binnen de orale implantologie. De Tooth Transformer® is een Italiaanse vinding en ontwerp, gecertificeerd, wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd.

 

De Tooth Transformer® zal vooral zijn weg vinden richting de implanterende tandartsen, implantologen en kaakchirurgen. Gebleken is, dat het oogsten van lichaamseigen materiaal in de vorm van geëxtraheerde elementen niet alleen veel beter is voor de patiënt (autoloog bot materiaal), maar ook nog eens veel goedkoper is dan de huidige kunstbot-materialen.

Onze producten

Korte uitleg over het onderstaande overzicht met producten

Tooth Transformer

Geheel geautomatiseerd zorgt de Tooth Transformer ervoor dat je na 25 minuten autoloog botmateriaal hebt wat je direct kan gebruiken. De machine is eenvoudig in gebruik en goed schoon te houden. 

Tooth Transformer Grinder

 Het is het hart van het systeem en maakt het mogelijk om een gekalibreerd granulaat (0,4 - 0,8 mm) te produceren dat geschikt is voor botregeneratie. De Tooth Grinder is gemaakt van hoogwaardig glas versterkt thermoplastisch materiaal, medisch staal en is geschikt om geautoclaveerd te worden. De Tooth Grinder® kan tot 100 keer worden gebruikt en daarna is het advies om deze te vervangen.

Tooth Transformer Cartridge

De kit, verpakt in een blisterverpakking, bevat een patroon en een maker:

-de patroon bevat de vloeistoffen die de demineralisatie van de deeltjes, de desinfectie en het spoelen van het eindproduct mogelijk maken;

-de maker is een mandje, waar het granulaat aan het einde van het proces in wordt opgevangen.

 

Doordat dit proces volledig is geautomatiseerd, weet u altijd dat de juiste hoeveelheden zijn gebruikt en het proces goed is verlopen. Door het achterwege blijven van menselijk handelen zal de foutmarge met afwijkingen ook niet aanwezig zijn. Hierdoor heeft u de zekerheid dat het geproduceerde autologe botmateriaal steeds van hoge en constante kwaliteit is.

bewaar capsule voor je tanden

Tooth Fairy

Onze tandenfee neemt, zoals in de beste sprookjes, de tand weg en houdt deze vast voor veilige identificatie in de loop van de tijd. De tandarts kan de patiënt dan de houder van zijn tand geven en hierin het element bewaren. Uit onderzoek blijkt dat als een element goed droog is bewaard deze nog steeds de juiste eigenschappen behoudt om omgevormd te worden tot autoloog bot materiaal. Als is het element 1, 5 of 10 jaar in de container bewaard. 

De Tooth transformer uitproberen?

Vraag de Try Before You buy aan!

Bekijk de laatste onderzoeken