Functionele tandheelkunde

Meten = Weten

Occlusie

Meet digitaal hoe de occlusie tot stand komt en stuur bij om deze zo goed mogelijk te krijgen. Of u nu restauraties plaatst, pijnklachten wil verklaren of preventief te werk wil gaan. Met de T-Scan kunt u het meten

Spieren

Voor het functioneren van het gebit gebruiken we vele spieren, maar als er iets niet klopt, kunnen je spieren hier niet goed op reageren. Met de EMG kunt u het meten en bijsturen daar waar nodig. 

Kaakgewricht

Het kaakgewricht is een complex gewricht maar met de Joint Vibration Analyses vergemakkelijken wij het meten hiervan. Hoe functioneert het? Wat gaat er mis? Middels de 5 min scan hebben we direct inzicht hoe dit gewricht functioneert. 

Waarom gaan tanden en restauraties kapot?

U kunt ze zo opnoemen uit uw praktijk. Die paar patiënten waar geen kroon of brug heel bij blijft en u niet goed meer weet wat u er mee aan moet. Als mondzorg professional focussen we ons te veel op de tanden en/of kiezen en vergeten we vaak verder te kijken dan dit.

Zaken die kapot gaan in de mond komen doordat de kauwspieren zich verkeerd aanpassen en zorgen dat de tanden te veel druk op elkaar geven. Hierdoor zien we dat bij een verkeerde occlusie de spieren vaak ook niet goed synchroon lopen. In enkele gevallen kan het uit lood staan ervoor zorgen dat het scharnier wat het kaakgewricht is niet goed past en hierdoor ook klachten kan ontwikkelen. 

Voor een patiënt kan dit van invloed zijn waardoor ze klachten ontwikkelen over verloop van tijd. 

Meten = Weten 

Met Easier Dental Care bieden wij daarom diverse apparatuur wat u in staat stelt om objectieve metingen uit te voeren bij uw patiënt om de occlusie, spieren en het kaakgewricht te meten.

T-Scan

Digitaal occlusie-analyse systeem waarbij u de tijd, locatie en timing ziet van de beet van uw patient.

Elektromyografie (EMG)

Keuze uit 4 of 8 kanalen waarmee u de kauwspieren kan meten. De belangrijkste zijn de masseter en temporales die uw onderkaak positioneren tegenover de bovenkaak. 

Joint Vibration Analyses

Middels een geavanceerde techniek kan het beide kaakgewrichten meten terwijl de patiënt functioneert. Hierdoor heeft u geen statisch beeld maar dynamisch wat enorm waardevol is om te zien hoe alles scharniert. Middels bewezen protocollen kan er worden beoordeeld wat voor ‘’probleem’’ zich afspeelt in het gewricht en kan u hierop aansturen om het te verhelpen.

Bewezen apparatuur wat al 30 jaar wordt ontwikkeld en verbeterd

Ontdek onze meest effectieve manier om de apparatuur in de praktijk toe te passen

We hebben onze beste technieken voor jou gebundeld

T-Scan

Ontdek je ideale bezoeker (én klant) zoals je hem nooit eerder zag en leer hoe je een website vele malen effectiever maakt.

EMG

Overleef het ecosysteem van afleidingen waarin je bezoekers de aandachtsspanne van een goudvis hebben.

JVA

Welke (design)standaarden moet je tegenwoordig hanteren om een super effectieve website op te zetten? 

Splints

De reden dat wij diverse splints aanbieden heeft vaak te maken met de pijnklacht die is opgetreden. Bij acute TMD klachten wil je vaak een splint of opbeetplaat plaatsen bij de patiënt om het kaakgewricht te ontzien. Mocht deze moeten worden gemaakt door het lab dan gaat hier vaak een week of langer overheen voordat u deze binnen heeft. Door gebruik te maken van één van de splints die Easier Dental Care voert kunt u gelijk therapie toepassen. Patiënten zijn hier erg blij mee omdat u tijdelijk de pijn verlicht en ze weer wat beter kunnen functioneren. Uiteindelijk kan er worden gekozen om een vaste definitieve splint te plaatsen maar met de diverse producten die wij voeren bieden wij u een mooi en goedkoop alternatief.

De Splints die onmisbaar zijn in de dagelijkse praktijk

Aqualizer

De waterbed splint die direct inzetbaar is en verlichting geeft van het kaakgewricht en spieren.

Ideaal voor gebruik bij acute pijnklachten of om uw patiënt te deprogrammeren.

Aquasplint

Ontdek je ideale bezoeker (én klant) zoals je hem nooit eerder zag en leer hoe je een website vele malen effectiever maakt.

Sova Night Guard

Overleef het ecosysteem van afleidingen waarin je bezoekers de aandachtsspanne van een goudvis hebben.

Quicksplint

Welke (design)standaarden moet je tegenwoordig hanteren om een super effectieve website op te zetten?