Orthodontie en restauratieve tandheelkunde, samenwerking loont!


Uniek symposium 27 september 2018

Save the date 

Orthodontie en restauratieve tandheelkunde, samenwerking loont!

Orthodontie wordt vaak gezien als een op zichzelf staande behandeling. Afwijkende anatomie van elementen, toothsize discrepancy of missende elementen kunnen de orthodontische behandeling bemoeilijken. Samenwerking met een restauratief ingestelde tandarts kan het werk echter voor beide partijen een stuk aangenamer maken. Herstel van de anatomie voorafgaand aan een orthodontische behandeling, bijvoorbeeld bij Amelogenesis Imperfecta of slijtage patiënten vereenvoudigt de behandeling aanzienlijk. Indien prothetische behandeling noodzakelijk is aansluitend aan de orthodontische behandeling dan is het betrekken van de restauratieve tandarts in het maken van het behandelplan een must om teleurstellingen achteraf te voorkomen.

Orthodontie draait immers niet alleen om esthetiek maar vooral ook om het herstel van functie. Daarbij dient ook rekening gehouden te worden met de groei en ontwikkeling van het dento-alveolaire complex welke met name een rol speelt als voor implantologie in het front gekozen wordt. De in het orthodontische plan gekozen behandelstrategie speelt een essentiële rol in het verdere tandheelkundig leven van onze patiënt.

In dit symposium zullen de sprekers u aan de hand van casuïstiek laten zien welke voordelen interdisciplinaire behandeling u kan bieden en wat het belang is van afbehandelen met een goede front- en hoektandgeleiding.

Programma                                                                                    info Sprekers

18.00uur        Registratie en broodjesbuffet

18.30uur        Introductie door Hans van Pelt                             Hans van Pelt

18.45uur        presentatie Marcel Linssen

20.00uur        pauze                                                                        Marcel Linssen

20.30uur        presentatie Maarten van Geelen

21.45uur        paneldiscussie en afsluitende borrel                    Maarten van Geelen

 

Locatie: CineMec Utrecht, Berlijnplein 100, 3541 CM Utrecht

Kosten: € 169, incl BTW*

KRT-punten aangevraagd

* bij meerdere inschrijvingen vanuit zelfde praktijk gelden afwijkende prijzen (zie website tscan.nl)

 

Registreren: aanmelden bij Easier Dental Care: Ga naar www.tscan.nl  en meldt u aan via het daarbij behorende aanmeldformulier of mail naar: info@easierdentalcare.nl; bellen mag ook: 0174 752060

Copyright © 2019 Easier Dental Care
Alle rechten voorbehouden